Состојки:
10 јајца
12 лажици брашно
1 прашок за пециво
1 чаша (200 мл) шеќер
1 л слатка павлака (Хопла)
400 мл концентрирано млеко со 7,5 % масленост
3 чаши кравјо млеко
Приготвување:
Белките се матат со шеќерот, а потоа полека, мешајќи со лопатка им се додаваат и жолчките, 12 лажици брашно и прашок за пециво. Се пече на 180 степени.
Се мешаат литар ладна слатка павлака, концентрираното и обичното кравјо млеко. Тестото се сече на парчиња додека е се уште млако и се прелива со млечната мешавина, па се премачкува со течен карамел или со нешто поосвежително, како на пример прелив од вишни или нешто слично, и по желба се украсува со некое зрнесто овошје.