Домашен овошен сладолед

Наместо комплицирани постапки за правење на домашен сладолед, кога немате многу време, направете го овој едноставен овошен сладолед за кој не ви треба ниту искуство, ниту многу труд.

0
1076

Состојки:

Овошје по желба

Сок од портокал, ананас или друг, по ваша желба

Пластични чаши

Стапчиња

Приготвување:

1. Исечете на парчиња и наполнете по една чаша од саканото овошје. На пример, исечете по една чаша киви, една чаша лубеница, една чаша шумско овошје и една чаша ананас исечен на мали коцки.

2. Мешајќи го овошјето наполнете ги пластичните чаши, ставете стапчиња и се прелијте со густ од портокал ананас или некој трет, по ваша желба и ставете ги во замрзнувач.