Солени палачинки со песто од босилек

0
309

Состојки:

2 јајца
200 г млеко
1 лажица растително масло
100 г брашно
100 г пченични никулци
100 г рендан кашкавал
50 г сусам
50 г семки од тиква
простофат сол
простофат шеќер

За полнење: песто од босилек

Приготвување:

Начинот на подготвување е ист, со тоа што вкусот на овие палачинки е дополнително збогатен со никулците, кашкавалот и семките од тиква и сусамот. Се разбира, за полнењето можете да употребите и нешто друго, но сепак, ви препорачуваме тоа да биде токму вакво песто кое ќе го подготвите сами.