Сладолед во ролна – нов леден уличен хит (ВИДЕО)

0
697

Тајландскиот начин на сервирање на сладолед станал вистински хит. После пржењето на врели плочи, Тајланѓаните дошле на идеја да направат млечен намаз кој се смрзнува на посебни плочи, се зачинува со различни додатоци, а потоа се витка во ролна.

Освен што изгледаат фантастично, овие ледени ролни имаат и прекрасен вкус. Можете да бирате помеѓу сите оние вкусови во кои ги има и обичните сладоледи. Овие сладоледи веќе се најдоа во дел од рестораните во Америка  кадешто се чека во ред за да се ужива во најубавиот леден деликатес со омилените додатоци.