Состојки:
500 г свинска кртина
2 моркови
1 помала брокула
2-3 млади кромитчиња
10-тина главички прокељ
10-тина свежи шампињони
Маслиново масло
2 чили пиперчиња
1 зелена пиперка
Вегета, мајоран, бибер
1 рака печени кикирики
сок од 1 лимон
Приготвување:
- Месото исечкајте го на помали парчиња и ставете го да се пржи на маслиново масло во вок тава. Додадете ги и чили пиперчињата исечкани на помали парченца, излупените кикирики, малку вода, зачинете и мешајте за да не ви загори. Мешајте само со дрвена или со пластична лажица за да не ја изгребете тавата.
- Кога е месото испржено, додадете ги печурките, прокељот и останатиот зеленчук исечен на тенки стапчиња.
- На крајот додадете по желба, суво грозје и брусници и сок од 1 лимон. (Верувајте, со нив само можете да го подобрите вкусот, а и мешањето на вкусовите во кинеската храна не само што е дозволено, туку и очекувано.) Ставете го капакот и оставете го да отстои 2-3 минути.