Подари храна, добиј кошула!

0
209

Коалицијата Боите на животот организира уште една хуманитарна акција за собирање на храна за социјално загрозените семејства – ,,Подари храна и добиј подарок” во која ќе се собира најразновидна храна за социјално загрозените семејства.
Целта на оваа хуманитарна aкција е подигнување на свеста кај сите граѓани, развивање на својата хуманост, но и желбата да се помогне на другите, на оние кои имаат помалку или воопшто немаат.
За таа цел на 26 март 2017 од 10.00 до 15.00 часот ќе биде отворен пункт во Веро Тафталиџе и секој граѓанин може да донира храна, која ќе биде поделена на социјално загрозените семејства, а организаторите ќе му подарат кошула од ,,Албатрос”
Повеќе за овој настан може да прочитате тука: