Леб од лебарки (ВИДЕО)

Овој леб од лебарки може да ја нахрани светската популација во ерата на климатските промени

0
308

Истражувачите во Бразил создале брашно од лебарки кое содржи 23 отсто повеќе протеини од обичното пченично брашно. Лебот направен од ова брашно има вкус на јатскасти плодови, на костени или кикирики.

Погледнете како изгледа неговата подготовка од страна на бразилските научници.

Cockroach bread

This cockroach bread may feed world’s population in climate change era

Posted by In The Know Conservation on Четврток, 05 јули 2018