Креативни и едноставни идеи за украсување на велигденските јајца

0
2090

Доволно е да се има добра идеја па украсувањето на велигденските јајца да се претвори во одлична забава за деца. Погледнете ги нашите предлози за најзабавните велигденски јајца:

Додадете им на јајцата пераи и опавчиња и ќе добиете слатки рипчиња.

ideje za farbanje jaja

Со малку зелен филц, вашата корпа со јајца може да стане корпа полна со зеленчук и овошје.

ideje za farbanje jaja

Мали разнобојни балони ќе послужат како „облека“ за разнобојни јајца-балони

ideje za farbanje jaja

Од јајца и топчиња филц можете да направите разнобојни октоподчиња.

ideje za farbanje jaja

Од украсна хартија и јајца можете да добиете разни шумски животинки.

ideje za farbanje jaja

Црвено обоените јајца исцртајте ги со точки и додадете им зелени петелки и ќе добиете јаготки!

ideje za farbanje jaja

Крал, дама и гусар

ideje za farbanje jaja

Зелено боени јајца со малку конец и неколку потези со четка и ќе добиете нинџа желки.

ideje za farbanje jaja

Со разнобојни украсни хартиички украсете ги јајцата и ќе имате цело јато од птички.

ideje za farbanje jaja

Кралска двојка од хартија, волна и тил.

ideje za farbanje jaja

Бабушки

ideje za farbanje jaja

Мустаклести јајца се прават лесно со хартија и лепак

ideje za farbanje jaja

Кралско семејство од украсни жици

ideje za farbanje jaja

Животинска фарма од хартија и картони

ideje za farbanje jaja

Егзотични видови птици

ideje za farbanje jaja

Јананас

ideje za farbanje jaja

Јајца од далечниот свемир

ideje za farbanje jaja

Со помош на портокалов и црвен филц можете да направите цел кокошарник

ideje za farbanje jaja

За интернет генерацииите

ideje za farbanje jaja

Слатки јајца со венче од цвеќе

ideje za farbanje jaja