Конечно добри инструкции: Како се јаде со кинески стапчиња! (ВИДЕО)

За да ја совладате техниката за користење стапчиња - вооружете се со трпение...

0
253
Најважно е да ги поставите стапчињата во удобна положба која ќе ви овозможи да јадете со лесни движења на прстите.
Традиционално, стапчињата секогаш се држат во десната рака. Положбата на стапчињата погледнете ја во видеото. Додека земате храна можете дополнително да го употребувате и средниот прст за да го фиксирате стапчето.
Според правилата, стапчињата е потребно со прстите да ги фиксирате на средината, а храната секогаш придржувајте ја со самиот крај од стапчињата.
Бонус: Она што никој не ви го кажал – Кинезите не ја држат чинијата од која јадат на масата, туку ја принесуваат до устата.