Eве како изгледа канцерогено јаболко? (ВИДЕО)

Јаболките се едно од најпопуларните овошја на светот кои можете да ги купите во текот на целата година. Тие имаат супер вкус и се многу здрави, но …

0
3119

Јаболките се едно од најпопуларните овошја на светот кои можете да ги купите во текот на целата година. Тие имаат супер вкус и се многу здрави, но …
Позната е изреката која вели дека со едно јаболко на ден, повее не ви е потребен лекар. Но сепак морате да бидете многу внимателни.
Голем производители и трговци ги мачкаат јаболката со восок за да останат подолго свежи.
И додека од една страна восокот се употребува за заштита на јаболката, од друга страна, може да предизвика рак.