Црвен напиток што го топи целулитот

Со само 100 мл сок од аронија во комбинација со сок цвекло, во рок од 45 дена, видливо го намалува целулитот.

0
361

Во истражувањето објавено во 2014. Година учествувале 19 жени на возраст помеѓу 25 и 48 години кои во текот на 90 дена секојдневно консумирале 100 мл сок од аронија.

Резултатите покажале дека веќе после 45 дена кај испитаничките дошли до видливо намалување на целулитот што покажува дека е аронијата идеален напиток за слабеење и детоксикација.

Аронијата е богата со антиоксиданси кои имаат важна улога за зачувување на здравјето. Со аронија е добро да се комбинира и цвеклото како намирница која е природен извор на соединенија кои во организмот се претвораат во јаглероден оксид кој предизвикува ширење на крвните жили и подобра циркулација.

Состојки за 1 чаша:

2 лажици сок од аронија

0,5 дл сок од цвекло

0,5 дл минерална вода.

Приготвување:

Измешајте ги состојките.