Состојки:
1 шолја соја трошки
2 лажици сок од лимон
2 лажици маслиново масло
1 лажица таан
1 чешне лук, ситно сечкано
¼ лажичка ким
¼ лажичка сол
¼ лажичка црн пипер
1 чаша исечкана зелка
¼ чаша исечкана пиперка
½ чаша исечкан кромид
2 лажици сечкан свеж магдонос
2 пченични тортилји
Приготвување:
- Ставете вода во тенџере и кога ќе зоврие ставете ја сојата околу 8 минути. Исплакнете со ладна вода и префрлете ја во блендер. Додадете 1 лажица сок од лимон, 1 лажица масло, таан, лук, ким, сол и ⅛ лажичка црн пипер. Мешајте додека не добиете компактна смеса.
- Додадете ја преостанатата лажица сок од лимон и масло со уште ⅛ лажичка црн пипер. Додадете ја зелката, пиперката, кромидот и магдоносот. Измешајте.
- Намачкајте ја тортилјата со смесата со соја и таан, а потоа ставете и од втората смеса со зеленчукот и завиткајте. Повторете ја постапката и со втората тортилја.