Само една рака од ова овошје на ден, заменува лекови

Сувото грозје е потполно неправедно занемарена, а истовременo и исклучително здрава намирница која ретко кој ја консумира.

0
701

Сувото грозје одлично делува на нервниот систем, а освен тоа, делува и како седатив, ги смирува воспалителните процеси во организмот, вклучувајќи и воспаление на белите дробови.

Кориснo е и при висок крвен притисок, за варењето и кај многу други тегоби.

Инаку, сувото грозје е богато со калиум, а кориснo е и за забите, како и за здравјето на бубрезите. Според совети на експертите, здрава личност би требало на дневна база да консумира една рака суво грозје.

Фото: Pixabey