Ова брашно, макар и во комбинација со некое друго, како во случајов, дава поинаков вкус од оној што вообичаено го има пројата, а ако додадете и малку сода бикарбона, ќе добиете неверојатно меко тесто.
Состојки:
4 јајца
2 шолји кисело млеко
1/2 шолја масло
1/2 шолја вода со пола лажичка сода бикарбона
1 и пол шолја хељдино брашно
1 шолја бело брашно
1 шолја пченкарно брашно
200 г сирење
1 прашок за пециво
семки за поросување
Приготвување:
Изматете ги јајцата па додадете ги течните состојки. Потоа додавајте ги полека трите видови брашно, прашокот за пециво и содата и убаво измешајте.
Истурете ја смесата во подмачкана тава и поросете со семки по ваш избор.
Печете 30-35 минути на 190 степени.