Палента: извор на цинк

0
459

Цинкот е минерал кој е многу значаен за јакнење на системот за имунитет и помага храната да се претвори во енергија.

Дефицитот на цинк најчесто се манифестира како хроничен замор, проблеми со столицата, слаб имунитет, бавно зараснување на раните, како и зуење во ушите.

Препорачуваме барем еднаш неделно, вашиот појадок да биде порција палента.