Отворен генијален ресторан со интерактивен ентериер во Јапонија

0
308

Арт колективот Teamlab креирал генијален интерактивен рестотан во Токио. Овој концепт на ресторан дневно послужува осум гости, а станува збор за вечера која нуди уникатно визуелно искуство надополнето со волшебните вкусови и мириси. Освен врвна кујна во елегантен ентериер нагласокот е и на керамичките чинии на кои се послужува храната, а која е воедно и одлична подлога за сите визуелни интерпретации кои ќе можат гостите да ги доживеат тука.

Otvoren genijalan restoran s interaktivnim interijerom (фото 1)

Кога чинијата ќе се послужи почнува и визуелната рапсодија секаде околу вас, а како што се менува содржината на чинијата, така се менуваат и визуелизациите.

Otvoren genijalan restoran s interaktivnim interijerom (фото 2)

Otvoren genijalan restoran s interaktivnim interijerom (фото 3)

Otvoren genijalan restoran s interaktivnim interijerom (фото 4)

Otvoren genijalan restoran s interaktivnim interijerom (фото 5)

Otvoren genijalan restoran s interaktivnim interijerom (фото 6)