Некаде во Индија: Кокошки за цело село, печени под земја (ВИДЕО)

Овие селски момци подготвија печено пилешко за децата од цело село, правејќи уникатна земјина печка во дупка во земјата.

0
416

Овие момци во едно село во Индија прво направија дупка во земјата, а потоа поставија 6 парчиња бамбус за да го постават врз нив пилешкото.

Потоа ги мешаат сите состојки, го мачкаат пилешкото и го поставуваат целото пилешко во дупката во земјата, а потоа ја покриваат секоја кокошка со посебен сад. Погледнете го овој интересен и многу необичен начин на приготвување на кокошки, но и начинот на кој месото подоцна им се дели на сите деца од селото.

Фото: Јутјуб