Најубавите торти на едно место

0
1090

Утре, 23.09.2017, сабота, во ВЕРО ЦЕНТАРОТ, по  деветти пат ќе се одржи традиционалната манифестација  ″ИНТЕРСКОПКЕЈКС 2017.

Покровител на манифестацијата е Град Скопје, а организатор на настанот е Хуманитарната организација ХОА – Ангелчиња.

Граѓаните и посетителите на Скопје ќе имаат можност да уживаат во креациите на аматери и на професионалци од земјава и од странство, а годинава своето учество го најавија кандидати од осум држави. Тортите кои ќе учествуваат на натпреварот по завршувањето на манифестацијата ќе им бидат подарени на лицата со сензорна попреченост на видот.  

Манифестацијата  како и изминатите години ќе биде поделена во два дела:

Ревијалниот дел од манифестацијата ќе се одржи од 12 до 15 часот, кога граѓаните ќе имаат можност да ги разгледаат изложените торти и изложбените штандови, ќе гласаат за најдобрата торта и ќе уживаат во богатата музичка програма,

Официјалниот дел ќе трае од 15 до 16 и 30 часот, кога ќе се прогласат најдобрите изложбени штандови, како и победничките торти во двете категории кои ќе бидат наградени со симболични награди.

Овој проект произлегува од Програмата за финансирање на проекти за развој на занаетчиството, угостителството и трговијата на Град Скопје за 2017 година.

Влезот на манифестацијата „ИНТЕРСКОПКЕЈКС 2017″ ќе биде бесплатен.