Малите шефови од Камбоџа

Голем свет, различни менија и навики, но пред да почнете да се згрозувате, сетете се на вкусните струшки јагули.

0
330

Три деца од далечната Камбоџа приготвуваат супа од змија со зеленчук што изгледа навистина вкусно. Иако, змиското месо можеби не ви е омиленото јадење што би сакале да ви се најде во чинијата, сетете се на најубавиот локален рецепт во Струга – печената јагула во земјена тава.

А јагула и змија…па изгледаат речиси исто, нели?