Како да ја зачувате свежината на намирниците? (ВИДЕО)

Одите во продавница, одбирате свеж зеленчук и салата со надеж дека барем неколку дена ќе можете да имате свеж и здрав оброк. Но неколку дена подоцна вашата салата и зеленчукот се меки и кашести. Еве неколку трикови како тоа да не ви се случи.

0
328

Залудно е да купите дури и најсвежи, тукушто набрани салати и зеленчук ако не знаете на правилен начин да ја одржите нивната свежина неколку дена. Комбинацијата од природни гасови, влагата, но и неправилниот начин на сечкање  можат да го забрзаат распаѓањето на намирниците.

Со неколку практични трикови кои можете да ги видите во видеото, можете да направите тие да траат подолго за да не ги фрлате залудно парите, односно, намирниците што сте ги купиле.