Фантастичен трик: Како да исчистете калинка без да направите неред (ВИДЕО)

0
2408

Чистење на калинка во пет чекори:

1. Стркалајте ја калинката по работната површина за да се опуштат опните.
2. Наполнете еден голем сад со вода до полловината.
3. Расечете ја калинката над површината од водата па потопете ги парчињата.
4. Раздвојте ги зрната држејќи ги рацете во садот. Опните ќе останат на површината, а зрната е паднат на дното.
5. Соберете ги опните од површината и процедете ги.