Чоколадни срциња

0
930

Состојки:
12 лажици путер, на собна температура
1 шолја кафеав шеќер
½ шолја шеќер
1 шолја јогурт
1 јајце
1 лажичка екстракт од ванила
1 ½ шолји сенаменско брашно
¾ шолја какао
½ лажичка пециво
¼ лажичка сода бикарбона
¼ лажичка сол

Приготвување:
1. Измешајте ги брашното, какаото, пецивото, содата и солта. Изматете ги путерот и шеќерот. Додајте го јајцето, па јогуртот и ванилата.

2. Ставете од тестото во секое калапче во форма на срце. Печете 30 минути на 180 степени. Од тестото ќе ви излезат 24 колачиња.

3. Нека се излади десетина минути, па наросете ги со шеќер во прав.