Блага пченица со суво овошје

0
893

Кај нас пченицата најчесто се консумира за слави и за, не дај Боже, но не мора да е така. Напротив, би требало да ја консумираме што почесто, сама за себе, само со мед или евентуално, со малку шеќер, но и со оревчиња, суво овошје, зачини и други додатоци кои само ќе ѝ го збогатат вкусот.

Нашата читателка Ана Радованац ни испрати фотографија од нејзината блага пченица направена без повод, само како здрав десерт во форма на цвет, па можете да ја искористите како идеја за да ги натерате и оние кои досега не биле многу заинтересирани, барем да ја пробаат.