Состојки:
6 чери домати
1/3 маслинки каламата, сечкани
¼ босилок, сечкан
1 лажица кромид, сечкан
3 лажици маслиново масло
1 лажичка сок од лимон
сол и црн пипер
24 филии багет
1-2 чешниња лук
240 г моцарела, сечкана на тенки парчиња
Приготвување:
1. Во еден сад измешајте ги доматите, маслинките, босилокот, 1 лажица маслиново масло и сокот од лимон. Ставете сол и црн пипер по желба.
2. Загрејте ја рерната на 160 степени. Наредете ги лепчињата врз хартија за печење. Лесно намачкајте ги со маслиново масло и посолете. Нека се печат 15 минути или додека добијат златна боја. Префрелете ги во чинија за послужување.
3. Со чешне лук лесно намачкајте ги лепчињата. Врз нив ставете по едно парче моцарела и од смесата со чери домати. Завршете со малку маслиново масло.