Состојки:
3 јајца, одвојте ги жолчките од белките
¼ лажичка прашак за пециво
60 г крем сирење
1 лажица кафеав шеќер
Приготвување:
1. Загрејте ја рерната на 170 степени.
2. Измешајте ги белките со прашпакот за пециво во цврст снег (додека не почнат да се прават мали врвови од снег)
3. Жолчките, сирењето и шеќерот измешајте ги во друг сад, а потоа додадете им го снегот од белки и полека измешајте додека смесатра не се соедини.
4. Вадете од смесата со лажица и ставајте на хартија за печење, обликувајќи околу 6 парлиња леб.
5. Печете ги околу 30 минути.
6. Ако сакате, пред печењето израмнете ги со лопатка или оставете ги такви какви што се за да добијат малку распукан изглед.