Состојки:
4 јајца
150 г стопен путер
50 г кокосово масло
200 г брашно
200 мл јогурт
70 г кафеав шеќер
2 лажици рогач
300 г аронија
1 прашок за пециво
1 ванилин шеќер
Приготвување:
Изматете ги јајцата со шеќерот, па додадете ги оладениот стопен путер и кокосовото масло и јогуртот.
Потоа додадете ја мешавината од брашно, рогач, прашок за пециво и ванилин шеќер.
Помешајте ја во смесата аронијата (ако е замрзната, не чекајте да се одмрзне, слободно ставете ја веднаш во смесата).
Истурете ја смесата во калап за колач во кој ќе ставите хартија за печење и печете околу 40 минути.
Не го сечете колачот пред да се излади.