Тартуфи? Може! А чоколадо со тартуфи?

Меѓу најквалитетните тартуфи во светот се оние од Истра, регион во Хрватска кој исто така има и свој крал на тартуфите. Тоа е Џанкарло Зиганте, сопственик на Гинисовиот светски рекорд - бел тартуф тежок 1.310 килограми, а од 1992.година и сопственик на компанијата „Зиганте“ тартуфи која има голем број производи со тартуфи, меѓу нив и оној најексклузивниот - црно чоколадо со црн тартуф

0
149