Ако сирењето ви е омилена намирница, сигурно ќе ве интересира како се прави (ВИДЕО)

За некои сирења постојат интересни легенди за тоа како се создадени. На пример, велат дека моцарелата настанала по грешка, во една млекара во Неапол, откако парче сирење случајно паднало во врела вода.

0
259

Сирењето од целиот свет доаѓа во различни форми, текстури и бои, од бело до сино. Се јаде на многу различни начини, а за некои сирења постојат интересни легенди за тоа како се создадени.

На пример, велат дека моцарелата настанала по грешка, во една млекара во Неапол, откако парче сирење случајно паднало во врела вода.

Погледнете во видеото подолу како изгледаат и како се прават најпознатите сирења ширум светот.

Фото: Unsplash