Состојки:
2 праза
2 лажици путер
5 лажици маслиново масло
1 шолја (2 дл) пченкарен гриз
1 шолја брашно
1 прашак за пециво
1 шолја јогурт
2 моцарели
3 јајца
1 лажичка толчена пиперка
Сол и црн пипер
Приготвување:
На загреан путер пропржете го празот околу 10 минути. Тргнете од оган и оставете го да се олади.
Изматете ги јајцата со маслиново масло и со јогурт и додадете ја изренданата моцарела.
Во друг сад измешајте ги брашното, пченкарното брашно, прашакот за пециво, сол, црн пипер и толчен пипер. Во оваа смеса додадете ја смесата со јајца и добро измешајте.
Ставете ја смесата во тркалезен калап за торта и печете 30-35 минути на 200 степени.