Состојки:
стар леб
2 јајца
1 чаша млеко
1 чаша кисело млеко или павлака
сирење
4-5 кришки кашкавал
50 г путер
оригано
Приготвување:
Исечете го лебот на мали коцки и ставете го во огноотпорен сад. Исечкајте парченца путер и расфрлајте ги помеѓу коцките леб.
Во чинија изматете ги јајцата, па додадете ги млекото, киселото млеко и здробено сирење и истурете ја смесата врз лебот. Треба лебот да е целосно натопен во смесата па ако треба добро измешајте. Одозгора наредете го кашкавалот (нека биде пообилно) и поросете со оригано.
Печете додека не се растопи кашкавалот и јадете го додека е топло иако не е лошо ни кога ќе се олади.