Состојки:
За подлогата:
350 г мелени кекси
50-100 г мелени ореви
150 мл путер омекнат на собна температура
малку млеко
За кремот:
500 г несолена урда
500 мл павлака
150 г мелен шеќер
1-2 лажички желатин (по потреба, доколку е кремот малку потечен, само помешајте ги внатре)
свежи капини
Приготвување:
Помешајте ги состојките за подлогата и втиснете ја смесата на дното од калапот за колач (најдобро е ако имате од оние со обрач што се вади)
Ставете ја подлогата во фрижидер додека да го направите кремот.
За кремот измешајте ги урдата, павлаката и шеќерот во прав. Ако е малку потечен, помешајте внатре само 1-2 лажички желатин за да се згусне.
Пола од капините ставете врз подлогата, а другите изматете ги во кремот.
Распоредете го кремот врз подлогата и ставете го колачот во фрижидер да се стегне.