Состојки:
100 г путер
130 г брашно
60 г какао
1 лажица сода бикарбона
1/4 лажица сол
100 г кафеав шеќер
60 мл млеко
Суво грозје и сечкани оревчиња по желба
1 ванилин шеќер
2 јајца
80 г чоколадо
3 зрели, изгмечени банани
Приготвување:
1. Загрејте ја рерната на 180 степени, а тепсијата обложете ја со хартија за печење.
2. Во подлабок сад измешајте ги брашното, какаото, содата и солта. Во друг подлабок сад додадете ги јајцата, млекото и ванилиниот шеќер и добро измешајте ги. Потоа измешајте ги двете смеси, по желба додадете суво грозје и сечкани оревчиња и додадете ги бананите.
3. Ставете ја смесата во тепсијата и ставете ја да се пече во рерна околу еден час.
4. Прелијте го лебот со стопено чоколадо и оставете го малку да се олади, па исечете и послужете.