Состојки:
Мисиркино или пилешко свежо месо
3 моркови
1 пашканат
2 чешниња лук
1 кромид
Коцка путер и маслиново масло
Сол, бибер, мешавина од суви зачини
2-3 лажици брашно
Вода
Чубрица
Приготвување:
- Месото се става во тенџере со вода и се вари.
- По половина час се додаваат кромидот, морковите и пашканатот.
- На тивок оган, во друго тенџере се става коцка путер и малку маслиново масло и се додава брашното кое кратко се пропржува. Се додава и ситно исечканиот лук, а потоа се зема лажица по лажица од водата во која се вареше месото и се меша со рачна маталка за да не се направат грутчиња.
- Откако ќе се префрли целата вода, се става и исечканото сварено месо, се зачинува и се остава се заедно да се провари уште 5-10 минути.