Состојки:
250 г варен црвен грав
2 јајца
2-3 лажици кокосов шеќер
2 лажици сирово какао
100 мл кокосово масло
100 г црно чоколадо
Прелив:
250 мл павлака
2 лажици мед
Приготвување:
Загрејте ја рерната на 170°
Гравот добро измијте го и исушете го.
Чоколадото и кокосовото масло стопете ги на пареа и оставете ги да се изладат.
Во блендер ставете ги гравот, јајцата, шеќерот, какаото и изладената смеса од чоколадо и кокосово масло.
Сѐ заедно мешајте додека не добиете густа еднолична смеса.
Обложете мал калап за торта со хартија за печење, префрлете ја смесата и ставете ја во рерна.
Печете околу 30 минути и оставете го колачот да се олади.
Во сад измешајте ги павлаката и медот и послужете заедно со парче брауни колач.