Состојки:
¼ шолја тенко исечен црвен кромид
Ледена вода
2 зрели и цврсти авокада
1 среден ананас
3 лажици маслиново масло
1 лажица свежо цеден сок од лимон
½ лажичка сол
Свежо мелен црн пипер
Приготвување:
- Потопете го кромидот во ледена вода на 15 минути за да не лути додека го сечете.
- Во меѓувреме, преполовете ги авокадата и исечете ги на кришки. Излупете го ананасот, преполвете го по должина, а потоа исечете на четвртинки или како ќе ви дојде, на помали парчиња.
- Измешајте ги маслото и сокот од лимон во мал сад. Извадете го кромидот од водата и исушете го па исечете го на тркалца. Ставете ги авокадото и ананасот на чинија и попрскајте ги со сол и со смесата од масло и сок од лимон.