Се сеќавате на нашите пријатели од продавницата за здрава храна „Лара-ви“? Оние од пазарот во Тафталиџе…онаа љубезна тројка (Весна, Снеже и Драган), која заедно со производите често знае и да ви даде упатство за употреба и да ве посоветува за кој здравствен проблем е добро да се консумира одредена намирница, на пример ѓумбирот, хељдата, ѕвездестиот анис, местото во кое можете да најдете од пиле млеко?
Е ние деновиве, сосема случајно, таму имавме откровение – готова смеса за трилече и, се разбира, рецепт од прекрасните Весна и Снеже. Додека едната го објаснува, другата веќе ви го запишува на ливче, пакува и навистина, за пола час колачот е готов.
Еве вака:
Ви требаат 6-7 јајца, зависно од големината.
500 г од мешавината за трилече
1,5 л млеко
Мало пакување карамел
Ги матите јајцата пенливо, па ја додавате мешавината за трилече. Матите се заедно и ја ставате во подмачкана и набрашнета тепсија.
Пандишпанот се пече 15-20 минути, во зависност од рерната.
Кога ќе се подизлади, го прелевате со загреано млеко, малку по малку додека не се впие.
На крајот премачкувате со готов карамел и го ставате трилечето во фрижидер.
Епа многу е вкусно, иако, малку преблаго за оние кои не сакаат многу шеќер. Чаре? Премачкајте со потенок слој карамел.