Нашата читателка и фотографка Стефани Христов, по тримесечниот принуден престој во Аликанте, Шпанија, се врати со еден тон нови фотографии, но и со нови гастрономски искуства и рецепти. Еден од нив е и оној кој во Шпанија им бил речиси секојдневје – рецептот за тостади кои Шпанците најчесто го јадат наутро.
А за што всушност станува збор?
Багет исечен на половина, а потоа секоја половина уште еднаш на пола, по должина. Лепчето се потпекува, а потоа одозгора се ренда свеж домат, се прелива со маслиново масло, се редат парчиња кашкавал исечен на триаголници и никако поинаку, и по желба, зависно од вкусот, се става пршут или кога станува збор за веге варијанта, парчиња авокадо.
„Многу е вкусно во која било варијанта“, вели Стефани.