Состојки:
1 полна лажица млеко од кокос
1 шолја вода + 1 шолја кисела вода
1 лажица мед
3 лажици мелени лешници (или ако случајно сте правеле некое домашно млеко од бадем или лешник, ставете 3 лажици од тоа што ќе ви остане откако ќе го процедите)
3-4 шолји брашно
1 прашок за пециво
темно чоколадо
пудинг од јагода
Приготвување:
Направете смеса од сите состојки освен пудингот и чоколадото. Ставете ја смесата во тркалезен калап врз хартија за печење, а одозгора ставете чоколадо искршено на парчиња. Бидејќи има само 1 лажица мед, можете да ставите повеќе чоколадо.
Во меѓувреме сварете го пудингот со вода.
Кога ќе се испече смесата оставете да се олади па прелијте го со пудингот.