Состојки:
2 шолји овесни снегулки
200 г путер од кикирики
10-15 свежи урми
2 лажици мед
1 лажица какао
50 г лешници
50 г ореви
100 мл оризово млеко
1 лажица рум
Приготвување:
Смелете ги во блендер овесните снегулки, лешниците и оревите. Не претерувајте со мелењето на лешниците и оревите, нема штета ако останат мали парченца.
Урмите ставете ги на пола час во вода за да можете да ги излупите и да ја извадите семката. Измешајте ги во блендер со путерот од кикирики, медот и какаото.
Споите ги состојките во еден сад и додадете малку рум и оризово млеко или пак обична вода. Мешајте ја смесата додека не се спои убаво.
Обликувајте бомбици и валкајте ги во какао, кокос или во мелени ореви.
Чувајте ги во фрижидер.