Рицинусово масло, експресен лек за бројни тегоби

Рицинусовото масло има многу позитивни ефекти врз здравјето, а примените се неограничени. Некои од нив, дури и неверојатни

0
312

Рицинусовото масло има многу позитивни ефекти врз здравјето, а примените се неограничени. Холистичката медицина често препорачува рицинусово масло, но и негова комбинација со сода бикарбона за лекување на болести кои се претежно отпорни на традиционалните терапии.

Др. Вилијам МекКреј детално го опиша успехот во лекувањето на разни заболувања со рицинусово масло:

1. Алергиите исчезнуваат ако секое утро пиете пет капки рицинусово масло.

2. Рани, исеченици и модринки брзо зараснуваат кога се подмачкуваат со рицинусово масло.

3. Масирањето на стомакот со рицинусово масло во последните два месеци од бременоста ги спречува стриите.

4. Повредениот зглоб брзо заздравува ако го завиткате во облог со рицинусово масло и го оставите преку ноќ.

5. Значително намалување на губењето на слухот е забележано со капнување на рицинусово масло во увото.

6. Катарактата можете да ја излечите така што секоја вечер пред спиење капете по една капка масло во окото.

7. Исчезнувањето на пилонидална циста е забележано со нанесување на облоги од рицинусово масло.

8. Кафените дамки може да се избелат со мешавина од рицинусово масло и сода бикарбона.

9. Олеснете ги сериозните алергии на очите со втривање на рицинусово масло во очните капаци пред спиење.

10. Намалете ја болката во долниот дел на грбот со нанесување на облоги од рицинусово масло еднаш неделно.

11. Олеснете ја хроничната дијареа со нанесување облоги на пределот на стомакот.

12. Со секојдневно нанесување на облоги за вратот во текот на три месеци, можете да ги отстраните јазлите на гласниците и хроничната засипнатост.

13. Забележано е целосно исчезнување на тинитус (зуење во ушите) со орално земање 6-8 капки рицинусово масло дневно во тек на четири недели.

14. Брадавиците исчезнуваат по четири недели мачкање со рицинусово масло.

15. Наслагите на калциум на табаните исчезнуваат со секојдневна масажа со рицинусово масло.

16. Забележано е исчезнување на ракот на кожата по нанесување на рицинусово масло и сода бикарбона.

17. Убодите од пчели брзо заздравуваат по нанесувањето на рицинусово масло.

18. Можете да го стимулирате растот на косата со секојдневна масажа со рицинусово масло дваесет минути пред шампонирање.

19. Можете да ги елиминирате габите на ноктите со секојдневно нанесување облоги на погодените области.

20. Редовното надворешно нанесување на масло може да ги отстрани бенките.

Облог од рицинусово масло

Поради силниот ефект врз циркулацијата, рицинусовото масло често се користи во облоги. Сè што ви треба е ладно цедено рицинусово масло, чиста газа, пластична фолија, термофор или шише со топла вода и пешкир.

Пред и по употреба на облогот, исчистете ја кожата со раствор од сода бикарбона.

Натопете ја газата во загреано масло и ставете ја на критично место, покријте ја со фолија, потоа ставете термофор, завиткајте со пешкир и држете така најмалку еден час. За тоа време опуштете се и одморете се.

Можете да го нанесувате облогот 40 дена. Додадете доволно масло пред секоја употреба. Секогаш загревајте го облогот пред употреба.

Ако маслото ја промени бојата или мирисот, направете нов облог.

Како функционираат облогите?

Лекуваат воспалителни процеси
Намалуваат болка
Ги тонизираат внатрешните органи
Ги елиминираат токсините
Го стимулираат имунолошкиот систем

Каде да го поставите облогот?

Облогот се става директно на болното место.

Упорноста и доследноста се многу важни во лекувањето на многу хронични болести, затоа нанесувајте облоги секој втор ден.

Фото: Pixabay