Како циметот ја лекува зависноста од слатки?

Само половина лажичка цимет на ден може значително да го намали нивото на шеќер во крвта, триглицериди и холестерол кај луѓето со дијабетес тип 2.

0
214

Ако го вклучите циметот во вашата исхрана, тоа значително ќе ви помогне да ги контролирате ненадејните зголемувања и падови на нивото на шеќер во крвта.

Само половина лажичка цимет на ден може значително да го намали нивото на шеќер во крвта, триглицериди и холестерол кај луѓето со дијабетес тип 2.

Циметот ја намалува вкочанетоста во мускулите и зглобовите, го потиснува воспалението, го подобрува здравјето на дигестивниот систем, го стимулира мозокот, циркулацијата на крвта и го блокира производството на протеини во мозокот што доведуваат до Алцхајмерова болест.

Препорачливо е да користите половина или цела лажичка цимет на ден, што можете да го користите со кафе или чај.

Фото: Pixabey