Како да зачувате пола авокадо? (ВИДЕО)

Ако ви остане пола авокадо, а сакате да избегнете создавање на дополнителен отпад виткајќи го во проѕирна фолија или нешто слично, има подобар начин....

0
154

Исечете го авокадото на пола. Наполнете еден сад со вода, за да биде речиси полн и ставете го авокадото внатре со пресечениот дел надолу.

Затворете го садот со капак и ставете го во фрижидер. Ова ќе го зачува од потемнување барем уште еден или два дена. Впрочем, погледнете го видеото.

Фото: Pixabay