И веганите одат на лов!

Многумина веруваат дека популарноста на социјалните медиуми во голема мера придонесе за зголемениот интерес за веганизам, a сега,се појави и нов тренд со пози од „фотографии од лов“ кој привлече многу следбеници.

0
400

Бројот на луѓе кои се свртуваат кон веганизмот постојано расте. Сѐ уште се спори за придобивките од овој животен стил и многумина одлучија да ги сменат своите животни навики во исхраната и да се фокусираат на поздрав избор кој е пријателски кон животните.

Фактот дека предизвикува помалку стрес на животната средина е веројатно неговата главна предност.

Многумина веруваат дека популарноста на социјалните медиуми во голема мера придонесе за зголемениот интерес за веганизам, како и на групите за поддршка кои ги откриваат безбројните етички, социјални и биолошки придобивки.

И сега, новиот тренд на социјалните мрежи со пози од „фотографии од лов“ привлече многу следбеници.

Погледнете некои од овие фотографии.

Фото: Bored Panda