Ако сте при крај со нервите, време е за овој рецепт

Благотворно делува врз нервниот систем, а го јакне и имунитетот и ги ублажува воспалителните процеси

0
592

Стариот рецепт од лисја од ловор потопени во маслиново масло треба да отстои 21 ден во стаклен сад.

Докажано е дека оваа медитеранска билка лекува многу болести.

Благотворно делува врз нервниот систем, потоа ги ублажува воспалителните процеси, го јакне системот за имунитет и е корисно кај ревматските тегоби.

Исцедете ја смесата после 21 ден, а маслото чувајте го на темно место и користете го за масажа и за орална употреба  (1 лажица на ден).

Покрај наведените лековити свосјтва вака добиеното масло ја нормализира функцијата на цревата, црниот дроб и бубрезите.

Фото: Pixabey